MENÜ

ZSOLTÁROS

"Daloljatok az Úrnak!"
citerával...
zengő muzsikával...
egész, tiszta szívvel...
mindíg...

Legyen a zsoltár szüntelenül ajkunkon, mert ahol Isten nevét kimondják, Ő elűzi a démonokat és megszenteli az éneklőt. A zsoltár a lélek nyugalma, a békesség szerzője. A zsoltár a barátság táplálója, az elszakadtak egyesülése, az ellenségek kiengesztelődése. A zsoltár vonzza az angyalok segítségét, fegyver az éjszakai félelmek ellen, megnyugvás a napi munkák közepette, biztonság a gyermekeknek, dísze a hajlott korúaknak, a legillőbb ékessége az asszonyoknak.

*

A zsoltár azok öröme, akik Istent szeretik. Távol tartja tőlünk a tétlen fecsegést, lezárja a viccelődást, emlékeztet az ítéletre, Istenhez emeli a lelket, csatlakozik az angyalok kórusához. Ahol zsoltár és zsoltárdallam van, ott van Isten az angyalokkal.

 

Szír Szent Efrém / Nagy Szent Bazil

Hírek

 • 2017-12-03 20:42:46
 • A zsoltáros a facebookon
  2015-01-08 17:01:41

   

 • A Zsoltáros együttesről:

  A ZSOLTÁROS

  A "Zsoltáros" 2012 tavaszán alakult, nem koncertezésre, hanem a különböző alkalmakon való együtténeklés segítésére. A felállás szinte alkalomról-alkalomra változik, de a cél változatlan...

 • Megbékélő

  MEGBÉKÉLŐ

 • Elindult a Zsoltáros honlapja
  2014-12-23 00:45:26

  2014 karácsonyán életre kelt a "zsoltáros" honlapja. A dalokat a megihlető eredeti zsoltár (vagy ima) -szövegekkel, kotával, valamint lehetőség szerint hangzó vagy video anyaggal mutatjuk be. Minden anyag szabadon felhasználható és terjeszthető.

Asztali nézet